Paula arrangerar poesi i parken under pandemin

Paula Ternström är aktiv som skådespelerska, regissör, pedagog, retorikkonsult och samtalsledare. Paula har en akademisk examen i kommunikationskunskap och pedagogik med inriktning på ledarskap.


Hon har drivit en egen teater, Odenteatern, under fem år med ansvar för ekonomi och repertoar och där hon också startade upp ett ledarutvecklingsprogram.


Paula har producerat ett flertal teaterföreställningar med rikstäckande turnéer. Bl. a ”Matdesperat” om kvinnors komplicerade förhållande till mat och kropp, ”Höstsonaten” av Ingmar Bergman och senast Världsdramatiken runt – en dramatisk kanon från världsdramatiken.


Paula har en gedigen teatererfarenhet och har arbetat med regissörer som Ingmar Bergman, Peter Stormare och Göran Stangertz. Hon gjorde också en av huvudrollerna i tv-serien ”Morsarvet”.


Paula är styrelseledamot och ambassadör för 1.6 miljonerklubben som arbetar för kvinnors hälsa och har erfarenhet av flera branscher och är väl insatt i villkoren för politiskt styrda organisationer. Hon har egen erfarenhet av regional verksamhet som ersättare i regionfullmäktige i Stockholm samt i Kulturnämnden. Paula har arrangerat ett flertal politiska seminarier bl a i Almedalen och i Riksdagshuset. Hon har också gjort ett forskningsprojekt i samarbete med marockanska kvinnoföreningen och en studieresa till Marocko för att undersöka islam och jämställdhet.

 

Paula är också en erfaren samtalsledare och moderator. Hon har lett skådespelarsamtal med namnkunniga gäster under ett flertal år. Hon har också verkat som konferencier och samtalsledare under 1.6 miljonerklubbens rikstäckande seminarier kring hälsa.

 

Paula är också en erfaren och omtyckt utbildare och har sedan början av 2000-talet utbildat i kommunikation och kroppsspråk myndigheter, politiska partier, fackföreningsrörelser och vårdpersonal samt på studieförbund. Paulas kombination av akademisk utbildning i kommunikation och pedagogik samt teatererfarenhet ger henne en unik fördel i sitt utbildande.

 

Bland tidigare uppdragsgivare kan märkas, Dramaten, Borås Stadsteater, Lissebergsteatern, Lorentzbergsteatern, Svea Hovrätt, Jönköpings Tingsrätt, Nacka Geriatriken, Stockholms sjukhem, Academedia, Medborgarskolan, ABF, Ledarna, S-kvinnor, Näringslivets Forskningsinstitut, Strängnäs kommun, Bjurholms kommun, Stockholms kommun, Socialtjänsten, Myndigheten för Trossamfund m m

 

Paula är en van coach till alla personer som behöver träna sitt personliga framträdande både i tal och kroppsspråk. Paula har arbetat med personlig coaching både i grupp och enskilt. Det senaste året också digitalt via teams, zoom och skype. Paula använder sig av både teoretiska och praktiska metoder där hennes bakgrund som skådespelare och regissör gör att deltagarna har stor potential till utveckling i det personliga framträdandet.


Under pandemi året har Paula också arbetat som lärarvikarie i skolan och tagit striden om uppförandekoden bl a genom att föra ut problematiken på den mediala agendan.